Biografija Serif Konjevic

Ova prica nastala je jednog augustovskog poslijepodneva 2006 godine , a napisali su je Serifovi prijatelji.Oni sa kojima, osim porodice,provodi svoje slobodno vrijeme.
Svako od nas pokusao se sjetiti trenutka kada ga je upoznao, ali nije nam bas islo jer kao da ga poznajemo cijeli zivot.
Pa ipak ,to poslijepodne saznali smo mnoge detalje iz njegovog zivota.Zelja, upornost i talenat doveli su ga do vrha estrade na prostorima bivse YU.
Rodjen u Sanici, uz istoimenu rijeku, kazu najhladniju u Evropi , u potragu za doslovno boljim zivotom krenuo je put Slovenije sa samo 16 godina.I ubrzo se vratio.Rekli mu da nema njegove struke.Mnogo godina kasnije brat mu je priznao da ga je na svim razgovorima za posao " hvalio" kao neradnika kojeg je bolje ne zaposliti.
I dobro je sto je bilo tako.Mozda bi danas pjevusio za svoju dusu, a mi bi smo ostali uskraceni za sve one izuzetne pjesme koje nam je otpjevao.
Pricao nam je Serif o prvom honoraru za koji je kupio psenicno brasno jer je bio zeljan bijelog hljeba,o svesci u koju je zapisivao tekstove pjesama,o ljudima koji su mu pomogli na pocetku karijere, o... I onda je zacutao jer je shvatio da niko od nas ne progovara.Cekali smo nastavak price.I Vi ce te...